Társ a küzdelemben-Avemar

Társ a küzdelemben-Avemar

Így készül az Avemar, azaz minden, amit érdemes tudni a fermentációról

2021. november 04. - Avemar_Társ a küzdelemben

Az Avemar készítmények dobozán a következőt olvashatjuk: „A készítmény aktív összetevője az Avemar pulvis, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata”. Az Avemar pulvis-t speciális „fermentált búzacsíra kivonat”-nak is nevezzük.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi is ez a fermentációnak nevezett biotechnológiai átalakítás, hogyan jön létre ez az értékes komplex esszencia, ami ilyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a daganatos betegek terápiájának kiegészítése során?

Ezt a témát járjuk körbe az alábbiakban:

Mit is jelent ez a szó, hogy „fermentáció”?

Magyar jelentése: erjedés. Számos természetes folyamat zajlik mikroorganizmusok (gombák, baktériumok) közreműködésével, melynek során szerves anyagok lebontása, átalakulása megy végbe. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely már tudatos, irányított technológiai folyamat.

A fermentálásra egy közismert egyszerű példa a sörgyártás, borgyártás, de biotechnológiai fermentációval állítják elő pl. a penicillint és számos más antibiotikumot is.

Mi a helyzet az Avemar gyártása esetén?

Az Avemar alapanyaga a kiváló, válogatott minőségű búzacsíra. Ez nem csíráztatott búza csírája, hanem a búzamagban található kicsi, „életcsíra” melyet malmi eljárással nyernek ki a búzaszemekből. Éves szinten megközelítőleg 100 tonna búzacsírátdolgoznak fel a Biropharma Kft. dél-alföldi, Kunfehértón található üzemében.

Az értékes Avemar pulvis előállítás céljára a Biropharma Kft. speciális élesztőtörzset használ. (ÉRDEKESSÉG! az alkalmazott Saccharomyces cerevisiae élesztőtörzset a párizsi Pasteur Institute Paris intézetben deponálták).

A fermentáció körülményeit, paramétereit gondosan kidolgozták, szabadalommal védték. Steril levegőztetést biztosítanak a folyamat során. A speciális élesztőtörzs jelenlétében kapott értékes fermentátumot elválasztás, finomszűrés után vákuumban (alacsony nyomáson) kíméletesen besűrítik, majd porlasztva szárítják. Az alkalmazott porlasztva szárítási eljárás rendkívül gyors és kíméletes, óvja a hőérzékeny összetevőket a hőterheléstől. Az így kapott por az Avemar pulvis, az Avemar készítmények tablettázásához, granulátum- és italporkészítéséhez használt alapanyaga.

Hogyan lesz a kapott Avemar por hatóanyagból Avemar késztermék?

A különféle Avemar formulákat a Biropharma Kft. szigorú gyógyszergyártási körülmények között állítja elő, csomagolja és ellenőrzi. A gyártási folyamat tiszta, szűrt és nyomott légellátású terekben történik. A kapott Avemar termékeket gyártási tételenként minden előírt paraméter szerint ellenőrzik. Az ellenőrzéshez hozzá tartoznak az ún. nagynyomású kromatográfiás (HPLC-s) vizsgálatok is, melynek során mennyiségi és minőségi (ujjlenyomat kromatográfiás) vizsgálatokat végeznek.

A megbízható minőség az alapja az Avemar nemzetközi sikereinek és hírnevének, hiszen több országban díjakkal is elismerték azt a szakmai színvonalat, melyet képvisel.

A bejegyzés trackback címe:

https://avemar.blog.hu/api/trackback/id/tr216745832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása